Був у розшуку 2 роки: в Литві затримали ексглаву ДПЗК України

У четвер, 31 жовтня, у столиці Литви Вільнюсі затримали ексглаву ПАТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” Петра Вовчука.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро. Відзначається, що він перебував у розшуку з 2017 року.

Затриманий проходить підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом завдання збитків підприємству в розмірі понад $60 млн. Його дії кваліфікуються за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.3 ст.28 ч. 4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За даними слідства, представник міжнародного зернотрейдера і чиновники ДПЗКУ організували корупційну схему, за якою зерно, що належить держкомпанії, рядом суб’єктів господарювання було поставлено в Саудівську Аравію. Поставка відбувалася на умовах післяоплати, що не відповідало встановленим ринковим правилам. У результаті ДПЗКУ кошти не отримала, зазнавши збитків.

Повідомляється, що дві особи пішли на угоду з обвинуваченням і компенсували завдану ними шкоду в розмірі 60 тис. долл. США. Справи щодо ще двох осіб – радника голови правління ВАТ “ДПЗКУ” і представника міжнародного зернотрейдера – направлено до суду.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ