Прем’єр-втікач Азаров заволодів ділянками і елітним житлом на Рубльовці – розслідування

Експрем’єр Микола Азаров, який втік з України, володіє декількома ділянками і особняками на Рубльовці – елітному районі під Москвою. Це з’ясували журналісти-розслідувачі видання Проект.

За даними журналістів, Азаров взяв в безстрокову оренду у РФ майже 50 соток землі в селі Петрово-Дальнє. До кінця 2014 року цією ділянкою розпоряджався Оздоровчий комплекс Рублево-Успенське Управління справами президента РФ. Скільки Азаров платить за землю, невідомо.

В даних Росреєстру зазначено, що земля була виділена експрем’єру на підставі якогось офіційного «листа» від 16.01.2015 №РС-6с, але не вказано, чийого авторства.

Раніше Микола Азаров зізнавався, що в Росії йому був наданий статус політичного біженця особисто за вказівкою Володимира Путіна.

Крім того, дружина Азарова в 2014 році придбала ділянку площею 15 соток з будинком в 1,1 тис. кв метрів якраз по сусідству з ділянкою чоловіка. Аналогічні за площею ділянку і будинок в Петрово-Дальньому коштують близько 370 мільйонів рублів.

У тому ж році власницею 99 соток і будинку в селищі Жуковка стала Лілія Азарова — невістка експрем’єра, дружина сина Миколи Азарова Олексія. Ділянка такої ж площі з особняком в Жуківці зараз продається за 1,2 мільярда рублів.

Ще один втікач ексглава українського МВС Віталій Захарченко також був власником нерухомості на Рубльовці – разом з дружиною Людмилою він придбав ділянку в 40 соток і будинок в 660 кв метрів на території котеджного селища Парк Вілл в Жуківці (в серпні минулого року пара розлучилася і власницею, за документами, залишилася тільки Людмила). Ділянки і будинки приблизно такої ж площі зараз продаються там за ціною від 161 мільйона рублів до 365 мільйонів рублів.





ІНШІ НОВИНИ