До Києва з Мілана прибув літак із хворими іноземцями: відео

У літаку, який прибув із Мілана в “Бориспіль”, багато хворих людей, яких особливо ніхто не перевіряв на коронавірус перед посадкою в Італії.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповів співзасновник Незалежної спілки працівників медичної галузі Антон Гура, який подорожував разом із ними. Він виклав декілька відео, на яких детально описав ситуацію.

За словами киянина, іноземців “буквально заштовхували” в лайнер, щоб вони швидше покинули країну. Всього з ним летіло 185 осіб, з яких майже 90 – іноземці.

“У нас половина іноземців, єгиптян, які хворі. Які брали “Терафлю” й просили дати їм іще, тому що їм було погано. Вони всі погасили собі температуру. Незрозуміло, хто хворий. Незрозуміло, хто вживав жарознижувальне”, – зазначив він.

Гура уточнив, що коли ходив по літаку, то бачив у багатьох розчинні порошки. “Вони всі підготовлені були. Я не знаю, як українці, але ці красені 100% були підготовлені. Ось вони всі дивляться і чекають, коли їх звідси випустять. Вони всі кашляли, вони всі йдуть транзитом на Каїр”, – пояснив киянин.

За його словами, на злітно-посадковій смузі перед вильотом судно пробуло 2,5 години. “Ми простояли 2,5 години на злітній смузі в Італії, тому що нас (пасажирів) додавали, додавали й додавали. Нікого не хвилювало – кашель, не кашель. Усіх заштовхували в літак”, – уточнив Гура.

Він зазначив, що весь лайнер варто було б відправити на карантин по прибуттю в Україну.

За його словами, три швидкі допомоги викликали після того, як “почався кіпіш”. На них відвезли трьох іноземців. Всіх інших відпустили.

Згодом Гура виклав відео, на якому разом з іноземцями їде в автобусі до Києва.

Пізніше в Міністерстві охорони здоров’я України запевнили, що у всіх пасажирів літака, перевірили температуру. У відомстві також запевнили, що вже отримано список пасажирів, що перебували на борту. Кожному з них будуть надані інструкції щодо самоізоляції, направлення незабаром пройти тест на COVID-19. У разі необхідності всі будуть ізольовані і пройдуть лікування згідно зі встановленим протоколом.

Трьох людей, яких доставили в лікарню з лайнера, вже перевірили на коронавірус. Швидкі тести показали негативний результат.

У МАУ заявили, що літак рейсу PS312, на якому перевозилися пасажири з підозрою на коронавірус, пройде всю необхідну санобробку.

Гура відповів у мережі на шквал критики, заявивши, що написав правду про побачене. За його словами, у половини пасажирів були ознаки вірусного захворювання і вони кричали на екіпаж літака.


 





ІНШІ НОВИНИ