Суд дав 2 місяці домашнього арешту активісту Нацкорпусу за зрив презентації Сивохо

Адвокат підзахисного стверджує, що подасть апеляцію. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на рішення суду.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 2 місяці для члена “Нацкорпусу”, ветерана АТО Олександра Демидова (позивний Волков), якого судять за зрив презентації радника секретаря РНБО Сергія Сивохо.

Згідно з вироком, арешт триватиме до 10 травня.

Адвокат Демидова Едуард Вербінець назвав рішення суду необгрунтованим і сказав журналістам, що його підзахисний ні в чому не винний. Так, він був на презентації Сивохо, але на нього не нападав і його не бив.

Адвокат заявив, що обов’язково подасть на це рішення суду апеляцію.

Сам підозрюваний на суді заявив: “Це політична розправа… Я взагалі не був біля Сивохо і близько. Я поставив йому питання, зірвав плакат і пішов з кімнати. Але влада вирішила помститися”.

До суду прийшов також нардеп від “Європейської Солідарності” Михайло Бондар. Він хотів взяти Волкова та ще двох активістів на поруки.

Далі суд обиратиме запобіжні заходи ще одному ветерану АТО Юрію Каплі і голові київського осередку “Нацкорпусу” Сергію Тамаріну, яких також звинувачують у нападі на Сивохо.





ІНШІ НОВИНИ