СБУ викрила розкрадання майна в “Укргідроенерго” на 32 млн грн

Служба безпеки України (СБУ) викрила комерсантів на привласненні майна “Укргідроенерго” на понад 32 млн грн. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ спільно з Нацполіцією викрила комерсантів на привласненні майна “Укргідроенерго” на 32 млн грн. Зловмисники організували оборудку на роботах із берегоукріплення річки для потреб Дністровської гідроакумулюючої електростанції.

У пресслужбі зазначили, що СБУ ініціювала перевірку виконання умов договору наприкінці 2020 року. Відомство зафіксувало відсутність на складах компанії необхідної кількості матеріалів для забезпечення робіт. Зокрема, фахівці виявили нестачу щебеню та каміння скелястих порід, які мали використати на роботах для підвищення надійності та безпеки гідротехнічних споруд.

За даними досудового розслідування, раніше співробітники СБУ встановили, що протягом 2018-2019 років спеціалісти “Укргідроенерго” проводили роботи на земельних ділянках, які знаходяться у власності підприємства. Менеджмент передав видобуті матеріали загальним обсягом майже 60 тис. куб. м підряднику – компанії “Енергетично-дорожнє будівництво”.





ІНШІ НОВИНИ