У лавах Нацполіції викрили ексбойовика “ЛНР”

У лавах Національної поліції України в Луганській області викрили колишнього найманця незаконного збройного формування “Армия Юго-Востока”.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України викрила у лавах Нацполіції Луганщини колишнього бойовика незаконного збройного формування “Армия Юго-Востока”, – йдеться в повідомленні.

Як встановили співробітники СБУ, фігурант приєднався до лав Нацполу у 2016 році, де і проходив службу дотепер.

Як зазначається, до цього, починаючи з 2014 року, фігурант “служив” у незаконному збройному “формуванні Дрьомова”, яке на той час контролювало Сєвєродонецьк. Як тільки українські воїни звільнили місто, а бойовики відійшли вглиб тимчасово окупованих територій, він “вирішив змінити сторону”. Спочатку переховувався на території РФ і в тимчасово анексованому Криму, а потім – повернувся в Україну.

Наразі відомо, що фігурант брав участь у забезпеченні пропускного режиму та чергуваннях на бойових постах терористичних угруповань.

Крім того, за даними правоохоронців, зловмисник був зарахований до розвідувального підрозділу бойовиків, який очолював громадянин РФ з позивним “Спец”. Бойовики “Спеца” причетні до викрадень та катувань українських патріотів, вбивств військовослужбовців ЗСУ у боєзіткненнях під Рубіжним та у Новоайдарському районі.

Правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у не передбачених законом збройних формуваннях). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Перевіряється його причетність до вчинення інших злочинів на шкоду державній безпеці та громадянам України.





ІНШІ НОВИНИ