Україна знову відправить кораблі до Азову – Турчинов

Україна готується знову відправити військові кораблі через Керченську протоку. Про це в інтерв’ю ВВС news Україна заявив глава РНБО Олександр Турчинов.

“Так. Це для нас важливо”, – відповів Турчинов на питання, чи будуть українські військові кораблі ще намагатися пройти через Керченську протоку.

Він додав, що з проходженням кораблів не можна зволікати.

“Ми пропонуємо і нашим партнерам взяти участь в цьому проході з українських чорноморських портів в українські порти на Азовському узбережжі. Будемо запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна і її моряки не порушують ніяких законів і міжнародних правил”, – сказав Турчинов.

Він також додав, що було б логічно, щоб в Азовському морі на допомогу Україні з’явилися кораблі НАТО.

“Поки що така наша ініціатива не отримала відповіді. Але я сподіваюся, що під час наступного проходу українських військових кораблів через Керченську протоку вони хоча б відправлять до нас своїх спостерігачів”, – сказав секретар РНБО.

Турчинов також заявив, що нові ракетні комплекси допоможуть Україні захищатися в морях і дозволять знищити Керченський міст.

“Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові і модернізовані ракетні комплекси”, – сказав він.

“Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але і знищити будь-який корабель, який загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть якщо він розташований в порту базування”, – додав Турчинов.

“Не буде для нас проблемою, в разі загрози, знищити будь-яку переправу або міст, в тому числі і той, що дуже розрекламований”, – заявив він.

Турчинов запевнив, що дії Росії не зупинять плани по створенню корабельно-катерного угруповання ВМС в Азовському морі.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ