Заборона на в’їзд росіянам в Україну: Порошенко зробив заяву

Президент Петро Порошенко заявив про підтримку подальшої дії в Україні обмежувальних заходів Держприкордонслужби.

Про це він сказав на засіданні РНБО, зазначивши, що йдеться про пролонгацію заходів, введених під час воєнного стану в 10 областях країни (щоб подивитися відео виступу, проскрольте сторінку до кінця). Одним із них було обмеження в’їзду в Україну для чоловіків – громадян Росії.

“Усі їхні дії (прикордонників. – Ред.) були цілком виправдані, і я прошу, Петре Олександровичу (голова Держприкордонслужби Петро Цигикал. – Ред.), внести пропозиції про продовження тих заходів, які не безпосередньо пов’язані з воєнним станом”, – сказав він.

За словами Порошенка, якщо Держприкордонслужба вирішить продовжити низку обмежувальних заходів, він як президент підтримає пропозицію.

Під час дії воєнного стану Цигикал повідомив, що введені посилені заходи контролю на кордоні і обмежений в’їзд у країну громадянам Російської Федерації чоловічої статі у віці від 16 до 60 років.

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов припустив, що ці обмеження можуть залишитися і після припинення воєнного стану.

Нагадаємо, посилений контроль за всіма громадянами Росії діє на прикордонних контрольно-пропускних пунктах України з 30 листопада.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ