Будапешт готовий підтримати євроінтеграцію України, – посол

Під час ознайомчого візиту на Закарпаття посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто заявив, що Угорщина готова сприяти європейській інтеграції України.

“У нас складний рік позаду, але на початку нового року ми хочемо відзначити позитивні зрушення у відносинах України та Угорщини. Ми зі свого боку хочемо, щоб ці позитивні зрушення перетворилися в позитивний процес, адже це не природно, щоб Угорщина та Україна не мали добрих відносин”, – сказав Ійдярто.

“У нас спільні цілі, дуже багато схожих проблем і важливо, щоб усі розуміли і усвідомлювали, що протягом тривалої історії між українцями і угорцями проблем не було – і тепер їх не має бути”, – додав він.

Дипломат нагадав, що через напруженість у відносинах важливі спільні проекти просто припинилися.

“Ми б хотіли, щоб той прогрес, економічний розвиток, яке зараз відбувається в Угорщині, його наслідки відчувалися в Україні – тому в першу чергу мають намір продовжити співпрацю з Україною в плані транспортного сполучення, дорожньої інфраструктури”, – пояснив посол.

За його словами, це значно зміцнить зв’язки між державами.

“Ійдярто підкреслив, що Угорщина готова до того, щоб сприяти європейській інтеграції України”, – йдеться у повідомленні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ