Суд визнав Януковича винним у державній зраді

Оболонський райсуд Києві вважає достатніми докази провини екс-президента Віктора Януковича з приводу державної зради і пособництва у веденні агресивної війни. Про це зявив один із суддів – Максим Титов, зачитуючи вирок.

“Не дивлячись на невизнання своєї провини обвинуваченим, суд, вислухавши свідчення свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи звинувачення і захисту, вважає, що вина обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 111 (держзрада), частиною 5 статті 27, частиною 2 статті 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України доведена належними і допустимими доказами”, – зазначив суддя.

Оголошення вироку на цьому не завершилося. У перерві судового засідання адвокати Януковича заявили, що не згодні з рішенням суду.

“Суд не враховує позицію сторони захисту. Все, що ви почули, ґрунтується виключно на обвинувальному акті прокурорів. Мало часу приділено позиції захисту”, – сказав адвокат Олександр Байдик.

Інший адвокат Олександр Горошинський додав, що про засідання суду він був проінформований тільки вчора, хоча згідно із законодавством йому повинні були повідомити про це за три дні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ