Суд заборонив Супрун керувати Міністерством охорони здоров’я

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України.

Відповідний позов був поданий народним депутатом України (РПЛ) Ігорем Мосійчуком та частково задоволено. Про це написав на своїй сторінці у Facebook лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

“Адмінсуд за нашим позовом заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки глави МОЗ. Життя і здоров’я українців — найвища цінність. За це і боремося!” — написав він у пості.

У документі зазначається, що позивач в особі Мосійчука в клопотанні посилається на очевидну протиправність дій Супрун на посаді виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я України, оскільки її призначення на зазначену посаду в установленому порядку компетентним органом здійснено не було. Суд погодився з цим твердженням і ухвалив відповідне рішення.

“Заборонити першому заступнику міністра охорони здоров’я Супрун Уляні Надії здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України, передбачених зокрема, але не виключно, положеннями статті 44 Закону України “Про Кабінет міністрів України” і пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 №267, статті 8 Закону України “Про центральні органи виконавчої влади”, а також іншими чинними нормативно-правовими актами України, яким вона не була наділена в порядку, передбаченому підпунктом 14 пункту 10 про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 року №267, та пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України “Про порядок виконання обов’язків міністра в разі його тимчасової відсутності” від 17 липня 2003 №1096″, — йдеться у ньому.

У МОЗ заявили, що дізналися про рішення суду з новин у ЗМІ. За інформацією від прес-служби відомства, міністерство розпочало консультації з юристами.

У свою чергу міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко заявив, що уряд буде оскаржувати рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо Супрун.

“Обов’язки будемо оскаржувати”, — цитує його слова Інтерфакс-Україна. Крім того, Саєнко підкреслив, що також буде подана скарга до Вищої ради правосуддя.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ