Третина кандидатів в президенти не відкрили виборчі фонди

14 з 44 офіційно зареєстрованих кандидатів в президенти України не мають накопичувальних рахунків в банках, тому не мають право вести агітацію.

Втім, цілком може бути, що ніяку передвиборну кампанію ці люди вести і не мають наміру, оскільки є винятково технічними кандидатами і мають намір лише забрати частину голосів у певних політиків.

У п’ятницю, 15 лютого, в комітеті виборців України опублікували цікаву статистику діяльності громадян, які вирішили поборотися за булаву.

– Виборчий фонд кандидата на пост президента повинен мати накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування виборчої кампанії кандидата, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування витрат на виборчу кампанію, – відзначили в КВУ. – Відкриття виборчого фонду є обов’язковою умовою для початку ведення агітації кандидатом.

Згідно із законом, політики повинні відкрити по одному рахунку в Києві і в межах територіального виборчого округу, а дані про відкриття рахунку надходять до ЦВК з банків. Примітно, що не виконали цей пункт непрохідні кандидати –   Дмитро Гнап, Роман Насиров, Юлія Литвиненко, Василь Журавльов, Володимир Петров, Андрій Новак, Руслан Ригованов, Олександр Соловйов, Віктор Бондар, Юрій Кармазін, Сергій Носенко та Олександр Ващенко.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ