Коломойський через “Квартал 95” Зеленського вивів із ПриватБанку $41 млн, – Ар’єв

З 2012 року з ПриватБанку олігархом Ігорем Коломойським через рахунки компаній артиста Володимира Зеленського було виведено $41 млн
Про це заявив у Facebook народний депутат від БПП Володимир Ар’єв.

“У 2012 році Приват видає кредити на суму більше 400 млн грн (курс долара – 8 грн) компаніям “Реаліз Ойл” та ТОВ “ТД Карпатнафтотрейд”, які входять до структури групи “Приват” Коломойського. Через декілька секунд ці кошти опиняються на рахунку ПАТ “Укртранснафта”, менеджмент якої теж контролювався Ігорем Коломойським. Керівником “Укртранснафта” на той час є Олександр Лазорко – керівник інших компаній групи Приват та відомий маніпуляціями з викачування технологічної нафти та її розміщенням на зберіганні на заводах групи “Приват”. Протягом декількох днів $38,2 млн були виведені з “Укртранснафта” на рахунки компанії Transit SA у Кіпрській філії Банку, що зареєстрована в Швейцарії на Ігоря Коломойського (32,5%), Геннадія Боголюбова (32,5%) та Ігоря Суркіса (25%).
Далі компанія Transit SA проганяє ці кошти через чотири офшорки, що зареєстровані на осіб, які представляють інтереси Коломойського та є лише номінальними власниками цих компаній, і в результаті $41 млн осідає на компанії GODFREY CONSULTING LIMITED, що зареєстрована на Сергія Мельника – ще один представник номінальних власників. Він “володіє” більш ніж 40 компаніями, що мають рахунки в Приватбанку на Кіпрі, є членом редакційної ради пов’язаної компанії ТОВ “ТК “Приват ТБ Дніпро” та директором ряду компаній групи Приват. Замаскувавши рух коштів через офшорки вони дійшли до кінцевого призначення компаній, що зареєстровані на учасників студії “Квартал 95″, а саме: Андрія Яковлева, Бориса та Сергія Шефіра, Сергія Трофимова та Володимира Зеленського”, – написав Ар’єв.

За словами нардепа, в подальшому кошти були розміщені на депозитах, а потім виведені з банку на рахунки компаній за межами банку, що унеможливило подальше відстеження грошей.

“Всі кошти виводилися зі схожим призначенням платежів “оплата” або “передоплата за послуги згідно контрактів”. Також відповідно до одного з призначення 1,3 млн євро були направлені на купівлю нерухомості. Варто підкреслити, що всі компанії зареєстровані в офшорних зонах. Кінцеві бенефіціарні власники цих офшорок невідомі, крім двох останніх – кіпрської Aldorante Limited та Film Heritage Inc (Беліз). Вони оформлені на Володимира Зеленського, згідно декларації кандидата. $41 млн виводився з ПриватБанку частинами, починаючи з 2012 року, з моменту співпраці Коломойського і Зеленського”, – додав Ар’єв.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ