У НАТО заговорили про постачання Україні морських систем озброєння

Головнокомандувач Об’єднаними збройними силами (ОЗС) НАТО в Європі генерал Кертіс Скапаротті допустив можливість поставок Україні “морських систем” озброєння в зв’язку з ситуацією навколо Керченської протоки.

Відзначається, що відповідну заяву він зробив на слуханнях в комітеті Сенату США у справах збройних сил, відповідаючи на питання про перспективи поставок летальних озброєнь в Україні.

“Є й інші системи (які можуть бути поставлені Україні – ред.) – снайперські системи і боєприпаси, і, можливо, з урахуванням розгляду ситуації в Керченській протоці, ймовірно розгляд в майбутньому… питання з морськими системами”, – сказав Скапаротті.

При цьому він згадав про постачання в Україну протитанкових ракетних комплексів Javelin і зазначив, що українські військові, на його думку, зуміли добре відпрацювати навички їх застосування.

Раніше Волкер розповів про нові поставки зброї в Україну. Він зазначив, що обговорення поставок озброєння триватимуть, поки Україна має в них потребу.

На поставки військової допомоги Україні, включаючи оборонні озброєння летального характеру, в 2019 фінансовому році Вашингтон заклав $ 250 млн. У бюджеті США на поточний рік на ці цілі було виділено $ 200 млн.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ