Двох нардепів можуть позбавити недоторканності: названі імена

Спеціалізована антикорупційна прокуратура хоче притягнути до кримінальної відповідальності народних депутатів Сергія Скуратівського (Радикальна партія) і Дениса Дзензерського (Народний фронт).

Відповідне подання на узгодження і внесення на розгляд Верховної Ради САП подала генеральному прокурору Юрію Луценку, повідомляється на сторінці прокуратури в Facebook.

“Під процесуальним керівництвом САП детективами Національного антикорупційного бюро України зібрано достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності народних обранців за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації”, – сказано в повідомленні.

Згідно з Кримінальним процесуальним кодексом, це можливо тільки в разі надання згоди на зняття депутатської недоторканності парламентом.

Відповідно до ст. 218 Закону України “Про Регламент Верховної Ради України” подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності у відношенні народного депутата може бути внесено до Верховної Ради тільки генеральним прокурором.


Джерело





ІНШІ НОВИНИ