У Зеленського гнівно відреагували на відкриті ГПУ кримінальні справи

В адміністрації президента України Володимира Зеленського здивовані, на якій підставі генеральний прокурор Юрій Луценко зареєстрував три кримінальні провадження після засідання Тристоронньої контактної групи.

Про це заявила на брифінгу в понеділок прес-секретар президента Юлія Мендель. “Ми взагалі не розуміємо, якими підставами керувався генпрокурор, коли відкривав ці справи”, – сказала вона.

Мендель також додала, що в АП рекомендують Луценко звернути увагу на візити засновника “Опозиційною платформи – За життя” Юрія Бойка і голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука в Росію.

“Нас дивує, що генпрокурор України ніяк не відреагував на те, що український парламентар Юрій Бойко, а також український громадянин Медведчук їздили вже двічі в країну-агресора, зустрічалися там з представниками країни-агресора, найбільшої державної компанії (Газпром. – Ред.), і не має абсолютно ніяких правових рішень з цього приводу”, – сказала прес-секретар президента України.

Нагадаємо, 7 червня Генеральна прокуратура України порушила справу через заклик зняти економічну блокаду Донбасу і відновити торговельні відносини з терористичними організаціями. Також справу завели через заклики заборонити українським військовослужбовцям відкривати вогонь у відповідь на Донбасі.

У той же день українські політики і лідери партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко і Віктор Медведчук прибули в Санкт-Петербург. Там вони провели зустріч з главою “Газпрому” Олексієм Міллером.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ