На Зеленського подали в суд через скасування указів Порошенка: що відомо

На президента України Володимира Зеленського подали в суд через його рішення скасувати укази колишнього глави Петра Порошенка.

Як повідомляє держпортал “Судова влада України”, член Вищої ради правосуддя Андрій Василенко подав судовий позов до Касаційного адміністративного суду.

Василенко вимагає, щоб суд визнав протиправним і скасував указ Зеленського, який 10 червня скасували його призначення в ВРП за квотою глави держави. Також Зеленський своїм указом скасував призначення іншого члена ВРП Михайла Ісакова.

Розглядати позов буде склад суду з п’яти суддів. Доповідачем визначений суддя Ігор Дашутін.

Також, 12 червня Вища рада правосуддя опублікувала повідомлення, в якому зазначила, що Василенко та Ісаков написали заяви про надання їм відпустки без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, на сайті адміністрації президента опубліковані укази Володимира Зеленського №358/2019 і №359/2019 від 10 червня про скасування указів від 13 травня 2019 року №217 і №218 “Про призначення члена Вищої ради правосуддя”.

Крім того, в Адміністрацію президента “для проведення бесід” 11 червня при свідчили трьох секретарів Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ