Звинувачений у сепаратизмі та тероризмі екс-нардеп Єфремов увійде в першу десятку “Опоблоку”

Колишній голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов займе місце Володимира Пилипенка в першій десятці виборчого списку партії “Опозиційний блок” на позачергових виборах у Верховну Раду України

Про це лідер партії “Наші” Євген Мураєв повідомив ввечері 14 червня 2019 року в ефірі телеканалу “Україна”.

“Олександр Сергійович (Єфремов – ред.) вже три роки перебуває в місцях позбавлення волі за абсолютно надуманими звинуваченнями, які не мають доказової бази. Я дуже сподіваюся, що це допоможе його звільнити і привернути увагу ще до тисяч інакомислячих, які перебувають у місцях позбавлення волі”, – зазначив він.

“Я б хотів, щоб на це звернув увагу Зеленський (нинішній глава Української держави Володимир Зеленський і все ж таки звільнив цих людей”, – додав Мураєв.

За його словами, Єфремов увійде до першої десятки виборчого списку “Опозиційного блоку” замість юриста Володимира Пилипенка, який прийняв рішення не брати участь у виборчій кампанії.

Довідка

30 липня 2016 року Єфремова затримали при спробі вилетіти літаком з України за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність держави. Йому також інкримінується підтримка та сприяння діяльності терористичної організації “ЛНР” й незаконне заволодіння майном “Луганськвугілля”.

Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обласної державної адміністрації навесні 2014 року, в пособництві при захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області, вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

Ще один пункт звинувачень – державна зрада.

24 квітня 2019 року Старобільський районний суд Луганської області продовжив йому запобіжний захід у вигляді арешту, який закінчиться 22 червня.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ