“Хто ці люди?” В Україні назрів скандал через кадрове рішення Зеленського

Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе на розгляд Кабінету міністрів кандидатури на пост глав восьми обласних державних адміністрацій.

Віцепрем’єр-міністр Павло Розенко на своїй сторінці у Facebook написав, що до зазначеного списку з прізвищами є певні питання (новина доповнена подробицями).

“Сьогодні на засідання уряду від адміністрації президента будуть внесені такі кандидатури на посади глав ОДА. Хто ці люди? Звідки? Як стали кандидатами на зазначені посади? Які підводні камені їхніх призначень? Ризики? Бекґраунд цих кандидатів?” – написав він.

Зокрема, головою Донецької обласної державної адміністрації пропонується призначити Павла Кириленка, Закарпатської – Ігоря Бондаренка, Київської – Михайла Бно-Айріяна, Луганської – Віталія Комарницького.

Також пропонується призначити головою Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського, Одеської – Андрія Андрейчикова, Херсонської – Юрія Гусєва, Черкаської – Ігоря Шевченка.

Пізніше на засіданні Кабінету міністрів в середу, 26 червня, відбулася суперечка з приводу погодження кандидатур низки голів облдержадміністрацій. Віце-прем’єри В’ячеслав Кириленко і Павло Розенко виступили за публічне обговорення кандидатів на голів ОДА.

Водночас прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступив проти, адже досі процедура була непублічною. Позицію Гройсмана підтримав і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: “Дайте працювати президенту Зеленському!”.

У відповідь на це Кириленко наполіг: “Є питання у суспільства до кандидатур”. Пропозицію Кириленка більшість не підтримала. Уряд перейшов до роботи у закритому режимі.

Джерело

 





ІНШІ НОВИНИ