Новообрані депутати вирішили провести перше засідання Ради 29 серпня

Лідер партії “Слуга народу” Дмитро Разумков повідомив про пропозицію політсили провести перше засідання Верховної Ради 29 серпня. Про це повідомляє BBC News Україна.

На урочисте засідання парламенту депутати зберуться 29 серпня, повідомив лідер політсили “Слуга народу” Дмитро Разумков.Таке рішення ухвалено на засіданні підготовчої депутатської групи.

Засідання підготовчої групи відкрив голова минулої Ради Андрій Парубій. Потім Парубій покинув залу і засідання продовжив Разумков. Адже, учасники підготовчої групи обрали його головою.

“Європейську Солідарність” у підготовчій групі представляють Ірина Геращенко і Артур Герасимов, “Опозиційну платформу – за життя” – Нестор Шуфрич і Сергій Льовочкін, “Голос” – Ярослав Железняк.

Поза тим, Ірина Геращенко закликала сили, які не належать до “Слуги народу” узгодити дії, зокрема, при формуванні комітетів. І запропонувала, щоб до керівництва комітету з питань нацбезпеки входив генерал Забродський.

Крім того, “Європейська Солідарність” пропонувала провести засідання 3 вересня, але за пропозицією лідера “Слуги народу”, урочисте засідання вирішили провести 29 серпня. Кілька присутніх голосували проти дати 29 серпня.

Депутати також утворили дві інші робочі групи, які будуть безпосередньо займатися підготовкою роботи Ради: її першого засідання та комітетів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ