У Зеленського розповіли, хто отримає основні посади в Раді

Президентська партія “Слуга народу” має намір очолити 21 із 23 комітетів Верховної Ради.

Про це на брифінгу у четвер, 22 серпня, розповів представник президента в парламенті Руслан Стефанчук. Політик зазначив, що інші партії у ВР повинні пропорційно представляти себе у всіх комітетах.

“21 комітет – ми хотіли б взяти головування, і взяти звичайних двох заступників. А щодо інших – перший заступник і секретар – ми готові передати на рішення нашим колегам. Два або три комітети, я думаю, ми передамо для головування”, – повідомив він.

Також Стефанчук зазначив, що “СН”, можливо, віддасть головування в комітеті свободи слова, комітеті прав людини, пов’язаних із Донбасом, Кримом і нацменшинами, у комітеті молоді та спорту. Також, ймовірно “Слуга народу” віддасть опозиції посаду віцеспікера.

Стефанчук пояснив, що партії, які набрали по 6%, не можуть претендувати на декілька місць у комітетах. Він додав, що нова Рада діє винятково за законом про комітети.

Водночас винятком стане партія Святослава Вакарчука “Голос”, тому що вона має 20 мандатів, а це менше, ніж кількість комітетів. Тому політсила має право самостійно визначати кількість нардепів в обраних комітетах.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ