“Не буду розповідати, як воювати”: новий голова Міноборони розкрив перші плани

У п’ятницю, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський представив Міністерству оборони його нового голову – Андрія Загороднюка.

В ході брифінгу, який транслювався на офіційній сторінці глави держави у Facebook, міністр розповів про своє бачення роботи на новій посаді (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Він зазначив, що має намір продовжити впроваджувати цивільні стандарти контролю над ЗСУ, як в НАТО, і підкреслив, що його відомство також буде цивільним.

“Ми будемо співпрацювати з військовими і напрацьовувати менеджерські рішення. Я не буду розповідати вам, як треба воювати, я цивільна людина. І ми не будемо конкурувати з Генштабом. Але ми дуже серйозно будемо дивитися на те, як виконуються плани, рішення, домовленості й накази. Поки не буде справжніх змін, ми будемо лупати сю скалу, поки вони не з’являться. Це єдине, що ми можемо вам пообіцяти”, – сказав Загаороднюк.

Що стосується встановлених пріоритетів в оновленому Міноборони, то він виділив три ключових: перший пріоритет – це військовослужбовець, другий – справжній перехід на стандарти НАТО і третій – безжальна боротьба з корупцією.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ