Волкер прокоментував видачу Цемаха: ціна не настільки висока, як про це говорять

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер вважає перебільшеним значення підозрюваного Володимира Цемаха, якого передали Росії в рамках обміну утримуваними особами, в розслідуванні авіакатастрофи МН17. Про це він заявив в інтерв’ю “1+1”.

“Не думаю, що ми б дізналися щось нове від підозрюваного в атаці на МН17, крім того, що ми вже знаємо. Тому, не думаю, що ціна (обміну – ред.) була настільки високою, як про це говорять. Водночас важливо звільнити полонених з Росії. Дуже важливо. Тому, вважаю, обидві країни зробили крок вперед, і тепер, щоб надати подальший імпульс, треба провести ще обміни”, – сказав Волкер.

На питання, чи є шанс ще одного обміну до кінця року, Волкер відповів, що це залежить від обставин.

Він вважає, що має бути пропозиція обміняти “всіх на всіх”, але можуть бути проблеми з визначенням, оскільки Росія поширює своє трактування полонених на тих, хто затриманий під час конфлікту, і на тих, хто заарештований з різних причин в інших місцях.

Волкер також зазначив, що бажання обміну є в України. І якщо Росія продемонструє таке ж бажання, то його можливо буде провести.

Також спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер запевнив, що Україну не підштовхуватимуть до виборів на Донбасі, доки триває російська окупація.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ