Зеленський в ООН назвав дві перешкоди для стійкого розвитку України

Цілями України є істотне економічне зростання, дієва реформа силових і судових структур і завершення реформи децентралізації.

Про це розповів президент Володимир Зеленський під час виступу в Діалозі лідерів на саміті ООН щодо Цілей сталого розвитку в рамках 74-ї Генасамблеї.

За словами глави Української держави, показники України можуть і повинні бути значно краще, адже країна вибрала правильний шлях до розвитку і тепер прийшов час рухатися їм швидше і впевненіше.

“На цьому шляху сьогодні два бар’єри. Перший – це внутрішньополітична традиція, коли важливі для розвитку реформи отримують опір. Але з цим нова українська влада обов’язково впорається. Другий бар’єр набагато складніше. І нам його не здолати без міжнародної підтримки. Це війна внаслідок російської агресії проти України”, – пояснив він.

“Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру і почуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливо там, де панують агресивні геополітичні стратегії, які аплодують вторгненню в інші держави і порушенню прав і свобод людини”, – резюмував український президент.

Зеленський висловив упевненість, що Україна зможе домогтися повернення своїх територій і припинення війни на Донбасі. Він назвав це метою номер один.

Нагадаємо, Зеленський знаходиться з візитом в США, де повинен зустрітися з американським лідером Дональдом Трампом.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ