“Ми готові!” Росія захотіла підписати новий контракт з Україною на транзит газу

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що Москва готова поміняти параметри контракту на транзит газу з Україною при його продовженні.

“Ми запропонували нашим українським партнерам, якщо не буде готове законодавство, якщо вони не встигнуть його прийняти, тоді ми готові запропонувати продовження контракту на існуючих юридичних умовах”, – повідомив Новак, передає ТАСС.

“Звичайно, там якісь технічні параметри можуть помінятися, бо ситуація в порівнянні з десятирічною давністю змінилася значно, в тому числі і по споживанню газу Україною, і за обсягами транзиту. Тим не менш, з точки зору нормативної бази, можна взяти старий контракт і продовжити його на якийсь час, як сказав президент, до одного року можна продовжити”, – додав він.

За словами міністра, ціна на транзит газу через Україну повинна бути конкурентною в порівнянні з цінами на транзит за іншими маршрутами.

“Що стосується української газотранспортної інфраструктури, це одна з інфраструктур, вона повинна на конкурентних умовах конкурувати з іншими, забезпечувати рівні конкурентні ціни на прокачку газу через цю інфраструктуру”, – резюмував Новак.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ