Вчені навчилися перетворювати новорічні ялинки в солодощі

Новорічні ялинки після свят краще не викидати, а використовувати у виробництві солодощів. Таку заяву після відповідного дослідження зробили вчені з Шеффілдського університету на своєму сайті.

Дослідники з’ясували, що якщо підігріти хвою дерев, то можна виділити тверді і рідкі речовини, а саме біовугілля і біомасло. Їх можна використовувати для виробництва солодощів, а також оцту і фарб.

Пропозиція вчених особливо актуальна, з огляду на величезну кількість ялинок, які щорічно вирубуються, а потім викидаються після новорічних свят. Також наголошується, що при гнитті ялинки виділяють багато парникових газів.

Аспірант кафедри хімічної і біологічної інженерії університету Синтія Картей розповіла, що дослідження було зосереджене на тому, щоб розбити цю складну структуру на прості, високоцінні промислові хімічні сировинні матеріали, такі, як цукор і феноли, які використовуються в таких продуктах, як побутові миючі засоби і рідина для полоскання рота.

За допомогою тепла і розчинників, таких як гліцерин, який є дешевим і екологічно чистим, хімічна структура хвої сосни розкладається. Процес є стійким і створює нульові відходи, оскільки твердий побічний продукт також може бути корисний в інших промислових хімічних процесах. Можна використовувати як свіжі, так і старі, занедбані ялинки.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ