Вчені з’ясували дивовижний факт про собак

Дослідження кісток тварин, знайдених на стоянці Шубайка 6, вік якої оцінюється в 11500 років, не тільки показує, що собаки були присутні в цьому регіоні на початку неоліту, але що люди і собаки, ймовірно, полювали на тварин разом, повідомляється на сайті Університету Копенгагена ( Данія).

Вважається, що на Близькому Сході собаки були одомашнені людьми ще 14000 років тому, але сталося це випадково або було зроблено з певною метою (наприклад, для полювання), поки неясно. 

У новому дослідженні, опублікованому в Journal of Anthropological Archaeology, група археологів з Університету Копенгагена і Університетського коледжу Лондона припускає, що люди цінували здатності перших домашніх собак вистежувати і полювати набагато більше, ніж вважалося раніше.

Як пояснила зооархеолог і провідний автор дослідження Ліза Йоманс (Lisa Yeomans), велика частина кісток дрібних тварин, знайдених на стоянці Шубайка 6, пройшла через травний тракт інших – більших – тварин. Ці кістки настільки великі, що людина не змогла б їх проковтнути. А ось собаки змогли б.

 





ІНШІ НОВИНИ