Вчені з’ясували, де зародилася найдавніша цивілізація світу

Останні археологічні знахідки дають всі підстави говорити, що людська цивілізація могла зародитися на території сучасного Китаю.

До сих пір офіційно вважається, що земна цивілізація зародилася в Африці, а потім вже стала поширюватися на інші материки. Але зовсім недавно в Китаї знайдений череп людини, вік якого визначено вченими в 10 тисяч років.

Унікальна знахідка виявлена ​​недалеко від кордону між Росією і автономним районом КНР Внутрішньою Монголією, трохи на північ від міста Чжалайнор провінції Хейлунцзян.

Судячи з усього, люди почали селитися в цих місцях більш десяти тисяч років тому, а то й значно раніше, і жили тут протягом довгого часу. Справа в тому, що інші черепи, знайдені в цьому ж районі, виявилися більш «молодими», найбільш «юний» з них був датований віком в тисячу років.

Вік черепів встановили за допомогою методу радіовуглецевого аналізу, в свою чергу антропологи вже визначили, що тип цих людей, навіть найбільш древніх, нічим не відрізняється від сучасної людини, тобто це були не якісь напівмавпи, а цілком вже цивілізовані поселення людей.

Ця знахідка доводить, що на території нинішнього Китаю люди жили ще 10 тисяч років тому, а може, ще й раніше, тому важко з точністю сказати, де і як зароджувалися на Землі найдавніші цивілізації.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ