Археологи знайшли невідому гробницю біля піраміди Хеопса

Неподалік від комплексу пірамід Гізи в Єгипті виявили невідому гробницю, вік якої може становити понад чотири тисячі років.

Відкриття зробили «чорні» археологи, повідомляє місцеве видання «Аль-Архам».

Мисливці за старожитностями вели розкопки усередині приватного житлового будинку, побудованого в 30 метрах від піраміди Хеопса. Коли вони зробили лаз в підлозі, перед ними відкрилися довгий коридор і вироби в кам’яній породі зали.

В одному з приміщень перебували кам’яні чоловічі статуї (правда, злегка пошкоджені) і керамічна посудина.

Про знахідку стало відомо місцевій владі. Поліція затримала копачів, а експерти вивчили знайдені ними артефакти. На їхню думку, вироби можуть належати до ранньої історії Єгипту, епохи п’ятої династії (2504-2347 роки до н.е.).

Не виключено, що зали є частиною масштабних підземних катакомб, пов’язаних з іншими гробницями або навіть зі знаменитою пірамідою.

Експерти відзначили, що квартал, де орудували «чорні» археологи, досить своєрідний. Під ним можуть перебувати стародавні споруди і поховання, і місцевим жителям забороняється самостійно розкопувати землю. Але офіційні археологічні групи також не можуть там працювати через щільну житлову забудову.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ