Чорне море скоро загине: вчені дали невтішний прогноз

Археологи дуже радіють тому, що численні останки затонулих кораблів в Чорному морі зберігаються в чудовому стані, однак це не радує вчених.

Дослідники заявили, що з кожним роком рівень кисню в Чорному морі стрімко скорочується.

За скорочення підводного життя в Чорному морі відповідають речовини, які надходять з сільськогосподарських відходів, також на скорочення живності у водоймі впливає стабільне розшарування води. Вчені підкреслили, що Середземне і Чорне моря пов’язані тільки протокою Босфор, і через неї надходить дуже мало свіжої солоноватої води. Замість цього в Чорне море надходить величезна кількість прісної води з Дунаю. В результаті прісна вода, збагачена киснем, залишається на поверхні, а щільна солона вода йде вглиб моря.

На думку дослідників, в результаті глобальних кліматичних змін температура Чорного моря продовжує рости. У більш теплій воді живі організми мають потребу у великих запасах кисню і енергії, які їм необхідні для виживання і розмноження. Багато живих організмів вже намагаються покинути своє природне середовище проживання – особливо ті, які живуть на великій глибині.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ