В Індонезійських джунглях живе плем’я безпалих жінок

Для жінок з індонезійського племені дані, втрата коханої людини супроводжується ритуалом, пов’язаним з фізичним болем.

Після смерті близької людини, дівчата і жінки ампутують верхню половину пальців на руці, пише The Sun.

Згідно давньої традиції, відрізання пальців заспокоює дух померлого і символізує біль втрати. В деяких випадках дівчаткам-немовлятам відрізають пальці власні матері.

І хоча індонезійська влада заборонила проведення ритуалу під назвою “ікіпалін” кілька років тому, багато літніх жінок продовжують дотримуватися традицій, про що свідчить нестача пальців на руках.

Плем’я чисельністю 250 000 чоловік живе глибоко у високогір’ях Папуа-Нової Гвінеї. Вченим досі невідомі витоки виникнення самого ритуалу, і чому він зачіпає тільки жінок. Чоловіки не калічать себе.

Тим не менш, ікіпалін завжди припадає на період втрати і зазвичай проводиться іншим близьким членом сім’ї.

Для ампутації верхньої частини пальця індонезійці використовують заточені камені. Однак у деяких випадках тубільці туго перев’язують кісточки, щоб перервати кровообіг. М’язи і нерви вмирають через нестачу кисню, процедура полегшує ампутацію.

Відкриту рану припікають, щоб уповільнити кровотечу, а ампутовану частину або спалюють, або закопують у спеціальному місці.

В 2016 році фотограф Ті Хан Лінь чотири дні прожив з народом дані і фотографував їх щоденний побут. Крім хворобливого ритуалу відрізання пальців, його здивував традиційний одяг місцевих чоловіків під назвою “котека”, що в перекладі означає “піхви для пеніса”.

Котеку виготовляють з місцевого гарбуза. Плід висушують, а потім одягають для захисту статевих органів. Спочатку антропологи вважали, що котеку носять для демонстрації сексуальної майстерності. Однак, як виявилося, чоловіки з племені дані використовують його у звичайному житті в якості одягу.

На початку 1970-х років індонезійський уряд запустив проект. Влада хотіла прищепити чоловікам з племені любов до шортів.

Але план провалився, і місцеві чоловіки до цих пір носять гарбуз замість шортів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ