В Китаї археологи виявили лаковану труну з зображеннями чотирьох міфічних істот

Китайські археологи під час розкопок в південній провінції Гуйчжоу виявили лаковану труну часів династії Мін (1368 – 1644). Згідно з припущенням вчених, вік знахідки складає близько 500 років.

Як повідомило у вівторок агентство “Сіньхуа”, знахідка була зроблена в одній з трьох гробниць династії Мін в повіті Вен’ань в північно-східній частині провінції. На думку співробітників інституту культурних реліквій і археологічних досліджень Гуйчжоу, усипальниця була побудована в 1581 році в період правління імператора Ваньлі (1572 – 1620).

Як передає агентство, на поверхні артефакту нанесені зображення чотирьох міфічних істот Давнього Китаю – Лазурного дракона, Червоного фенікса, Чорної черепахи і Білого тигра. У свою чергу стіни самої гробниці прикрашені зображеннями бонсая і журавлів.

За даними “Синьхуа”, археологам також вдалося виявити в усипальниці різні цінності, серед яких золоті і срібні шпильки, сережки та браслети з благородних металів. У гробниці були знайдені також людські останки, а саме фрагменти кісток і зубів.

За словами археологів, результати їх роботи внесуть вагомий внесок у вивчення поховальних традицій династії Мін.

Джерело