Експерти попередили: через 100 років наша планета перетвориться на гарячу точку, цілі держави будуть стерті з лиця Землі

Експерти дають невтішні прогнози нашій планеті. Події в Арктиці вже зараз вказують на можливі майбутні лиха.

Так, на думку деяких фахівців, буквально через 100 років на Землі почнуть відбуватися страшні катаклізми, які змінять всі регіони планети.

До 2100 року почне кардинально змінюватися клімат Землі. Середня температура повітря може піднятися в кілька разів, що призведе до повного зникнення чотирьох держав.

Деякі острівні держави, наприклад, Науру, Тувалу, Маршаллові Острови, Кірібаті, починають повільно йти під воду. Кірібаті, екваторіальна держава в центральній частині Тихого океану, може зникнути вже через 30 років.

Для інших країн вчені прогнозують такий самий песимістичний сценарій. Багато міст перетворяться на справжню пустелю.

Центральна і Південна Америка, Середземномор’я, Західна Африка будуть піддатися постійним засухам, через що зникнуть всі запаси питної води. І з цього моменту головним ресурсом для жителя планети буде саме вода. Що породить не одну війну.

Схожа катастрофа може загрожувати і Україні, так як вчені вже почали помічати критичні втрати води. Сьогодні вже майже тисяча селищ живуть без повноцінного водопостачання через стрімке пересихання водойм.

У деяких регіонах використовується занадто багато води. Заводи осушують річки. При цьому рівень забруднення постійно зростає. Якщо не економити, то дуже скоро країну очікує справжня катастрофа.

За найбільш оптимістичними прогнозами експертів, запасів питної води українцям вистачить максимум на 25 років.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ