Знахідку історичного масштабу виявили на будівництві в Дніпрі (фото)

Нещодавно небайдужі жителі Дніпра звернулися до Історичного музею ім. Д. Яворницького та повідомили про цікаву знахідку.

Справа в тому, що, під час будівельних робіт біля Палацу дітей та юнацтва городяни знайшли незвичайний предмет – надгробну плиту з написом, схожою на іврит. Про це стало відомо з публікації на facebook-сторінці «Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького».

«Небайдужі городяни звернулися до музею, відправивши фото цікавого предмета, який був знайдений під час будівельних робіт біля Палацу дітей та юнацтва. Це фрагмент надгробки з написами, схожими на іврит. Плита вже в музеї (завдяки Максиму Кавуну (зав. Відділом «Музей історії місцевого самоврядування Дніпропетровської області»), Олександр Старий (зав. Відділом IN SITU відділ археології ДІМ) і музейному водієві) », – йдеться в повідомленні.

Дніпряни сподіваються, що незабаром напис на надгробку буде прочитаний, і ми отримаємо трохи більше інформації.

На думку Максима Кавуна, цей фрагмент надгробку, швидше за все, з Нового єврейського кладовища (нині парк Писаржевського).

«Хоча, можливо, і з Старого Єврейського кладовища, закритого в 1947 році (район вул. Шпіндяка)», – припускають археологи.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ