У NASA попередили про прийдешню катастрофу

Американські вчені з’ясували, що на нашій планеті може наступити вічна зима. До таких наслідків може призвести виверження гігантського вулкана, розташованого в Єллоустонському національному парку.

Останнє виверження цього вулкана відбулося понад 640 тисяч років тому. Але якщо ситуація повториться, наслідки можуть бути катастрофічними.

На Землі настане справжня вулканічна зима, температура нижньої атмосфери глобально впаде. Наслідком такої зміни кліматичних умов стане те, що людство не зможе вирощувати рослини на Землі.

Їжі стане занадто мало для такої кількості людей, що проживають на планеті. Згідно з оцінками ООН, виверження може залишити Землю з достатнім запасом продовольства рівно на 74 дня.

В цілому він прокидався 3 рази. Вперше виверження сталося понад 2 мільйонів років тому, в результаті чого розпалися гірські хребти, а чверть Північної Америки накрила хвиля попелу. Наступні рази були не такими сильними, проте привели до утворення відомої кальдери.

Оскільки періодичність вивержень раніше становила близько 600 років, дослідники припускають, що небезпека чекає людство вже в найближчі роки.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ