Знайшли найдавнішу мережу металевих труб: хто і навіщо створив спорудження 150 тисяч років тому

Багато років тому дослідники виявили у Китаї, в місті Делінха, металеві труби віком 150 тисяч років. Унікальна знахідка була практично вбудована в печері гори Байгонг.

Відкриття було зроблено ще в 1996 році. Незважаючи на значний технічний прогрес за 20 з гаком років, донині експерти не можуть точно назвати природу будівель.

Це мабуть одна з головних загадок століття, яка викликає безліч запитань: якщо це труби, то хто їх вмонтував у скелі? Для чого? Були це люди або за цією технологією стоїть інша, інопланетна цивілізація? Багато фактів вказують на те, що людство не могло, у ті часи, спорудити таке.

Адже перші водні системи на території Китаю з’явилися 30 тисяч років тому, тоді як даним трубахм 150 тисяч років. Як зазначили вчені, на території була виявлена ціла мережа труб діаметром 40 см. Це немислимо для тих часів!

Також експертів здивував той факт, що труби піддавалися впливу екстремальних температур. У ті часи у предків людей ще не було ніяких технологій обробки металу.

Проаналізувавши зразки стародавніх металевих труб в лабораторії, з’ясувалося, що стародавні інженерні конструкції виготовлені з металу з дивними домішками: на 92% конструкції складалися з відомих металів, тоді як на 8% — з кварцу, характерного для Марсу.

Також відомо, що матеріал виявився радіоактивним, але рівень радіації не смертельний.

Як припускають фахівці, труби діаметром 0,45 метрів призначалися, швидше за все, для викачування солоної води, яка знаходиться поблизу озера, оскільки закінчувалися саме у водоймі.

“Подолавши один зі збережених входів у споруду, ми помітили цілу мережу з металевих труб, які ведуть в глибоку печеру. Труби, діаметр яких становить приблизно півметра, використовувалися для викачування води з розташованого поруч солоного озера”, — кажуть археологи з Пекінського інституту.

За версією скептиків, труби – це скам’янілі останки коренів дерев. На це можуть вказувати кільцеподібні утворення усередині труб. Але версія малоймовірна, оскільки на гірській місцевості немає дерев, які могли б мати коріння майже в пів метра діаметром та й дерева не могли вирости у скелях.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ