У Туреччині селянин знайшов підземне місто

Селянин на ім’я Бахрі Орхан, який працював на своєму полі біля міста Татларін, випадково натрапив на вхід у висічені в скелях приміщення.

Споруди, ймовірно, належать до 1 тисячоліття до нашої ери, повідомляє Новое Время з посиланням на турецький телеканал NTV.

Бахрі Орхан виявив висічений в скелях вхід в підземні приміщення після огляду наскального малюнка, який побачив на полі. На місце робіт спочатку викликали поліцію, а потім – археологів.

Вхід знайшли на відстані двох кілометрів на північ від вже відомого підземного міста в провінції Невшехір.

Наразі знахідку вивчають експерти місцевого музею. Після робіт, які ініційовані Дирекцією музею, підземне місто буде доступним для туристів.

Покинуті підземні міста Каппадокії почали виявляти в XIX столітті: французький священик отець Жерфаніон натовкнувся на невелику дірку посеред гірської долини. Спустившись в неї, він опинився в колосальному підземному місті, яке спускалось вниз на кілька поверхів і мало вентиляційні шахти, колодязі, приміщення для зберігання зерна і утримання домашніх тварин, преси для виготовлення вина і храми. Населення подібного міста виходило наверх, тільки щоб обробляти поля.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ