У канадському озері помітили Лох-несського монстра

Студент з Флориди Меттью Д’Аміко заявив, що бачив Лох-Неське чудовисько в одному з озер Канади, в 6 000 кілометрів від його загальновідомого місця проживання.

Історична зустріч відбулася в Національному парку Банф в провінції Альберта, куди юнак поїхав з родиною відпочити.

Меттью розповів, що помітив довгу шию, яка стирчить з води, і встиг зробити кілька знімків, перш ніж загадкова істота зникла з виду, повідомляє The Daily Mail.

Свідком явища стала і сестра Меттью, яка становила йому компанію на прогулянці.

«Ми зробили привал на пагорбі з прекрасним видом на річку Боу і побачили що пливе доісторична тварина», – розповів юнак.

За його словами, його сестра втекла, щоб покликати батьків. Але, коли всі троє повернулися, в озері вже нікого не було.

Втім, фотографії Д’Аміко вийшли вельми красномовними. Всі члени сім’ї погодилися, що на них зображений невідомий науці звір.

Легенда про чудовисько, що живе в шотландському озері Лох-Несс, існує з VI століття. Але інтерес до неї різко зріс в 1934 році. Тоді в пресі з’явилася фотографія невідомого монстра – невелика голова і довга тонка шия на тлі хвиль. Її зробив полковник Роберт Вілсон.

Лише кілька десятиліть потому з’ясувалося, що це була фальшивка – один з приятелів Уїлсона, вже вмираючи, зізнався в містифікації.

Варто відзначити, що це не остудило запал шанувальників Нессі. Щорічно з’являються все нові свідчення очевидців.

Останнім часом монстр став особливо активний – в 2017 році про зустрічі з ним повідомили 11 разів.

Відзначимо, що таємницю Нессі намагаються вирішити і науковими методами. У ХХ столітті озеро кілька разів повністю просканували потужними радарами. Кілька місяців тому міжнародна група вчених оголосила, що має намір зібрати зразки ДНК з вод Лох-Несса – аналіз покаже, які біологічні істоти, відомі і невідомі науці, там мешкають.

 





ІНШІ НОВИНИ