Глобальне потепління призведе до затоплення шести міст України

У всьому світі до цього часу прийнято не надавати великого значення проблемі глобального потепління, яке загрожує в тому числі і Україні.

The Daily Mail опублікував матеріал, в якому вчені пояснили, з чим доведеться зіткнутися людству.

Підняття рівня Світового океану затопить міста, а також промислові та екологічно небезпечні об’єкти. Також це призведе і до затоплення в Україні.

Представниця ГО «Екорух» Софія Садогурська каже, якщо зростання викидів парникових газів не зміниться, то на початку 22 століття температура повітря зросте на 4 градуси (за Цельсієм), а рівень Чорного і Азовського морів збільшиться мінімум на 82 сантиметри.

Варто відзначити, що в Україні затопило 590 населених пунктів. Також ризикують повністю або частково піти під воду такі великі міста, як Одеса, Миколаїв, Херсон, Бердянськ, Маріуполь і Керч.

За даними досліджень, в Україні близько 75 тисяч осіб ризикують стати кліматичними переселенцями. Також ризик буде на 445 промислових майданчиках, 13 сміттєвих звалищах, 36 очисних спорудах (всього 626 екологічно небезпечних об’єктів).

А до 2100 року серед екологічно небезпечних об’єктів, які потрапляють в зону ризику, вказують меткомбінат «Азовсталь» в Маріуполі і озера-відстійники заводу «Кримський титан» у тимчасово окупованому Армянську.

Через підвищення рівня моря в Україні 98 об’єктів природно-заповідного фонду та історико-культурної спадщини можуть виявитися затопленими.

«200 тисяч гектарів сільськогосподарських земель, 10 тисяч гектарів виробничих територій, а також майже 2 тисячі будівель комерційного і виробничого призначення», – додала Садогурська.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ