Експерти прогнозують різке глобальне потепління на 58% території Землі

Екологи знову б’ють на сполох — за глобального потепління. Якщо темп підвищення температури не знизиться, то до кінця 21 століття 58 відсотків території Землі зазнають значні зміни клімату.

Згідно з дослідженням, яке опубліковано в журналі Nature Climate Change, з 1998 року атмосфера Землі значно збільшила швидкість нагрівання. Вчені помітили, що в період часу з 1901 по 1975 року середня температура на планеті зросла лише на 0,9 градуса. З 1975 по 1998 цей показник зріс вже на 1,8 градуса за Цельсієм, і з того часу він почав зростати ще швидше.

Якщо нічого не робити, то до кінця 21 століття 58 відсотків території Землі опиниться у вкрай важких кліматичних умовах, які будуть викликані глобальним потеплінням. Крім того, в зоні підвищеного ризику виявиться 67 відсотків країн третього світу. Експерти не виключають, що погіршення погодних умов може призвести до військових конфліктів і спалахів захворювань.

Щоб уникнути такого сценарію, необхідно вже зараз вжити заходів для зменшення викидів вуглекислого газу, який є головною причиною парникового ефекту. Ігнорування очевидних проблем призведе до плачевних наслідків, які торкнуться всіх жителів Землі. Саме тому вчені-екологи закликають керівництва передових країн вжити заходів для забезпечення безпечного майбутнього

Джерело





ІНШІ НОВИНИ