Чи прокинеться супервулкан Єллоустоун від землетрусів в Каліфорнії: думка експертів

5 липня в Південній Каліфорнії стався потужний землетрус магнітудою 7,1 бала. Потім Геологічна служба США фіксувала ще деякі землетруси, теж досить потужні. Однак всі події не мали сили, яка змогла б пробудити Єллоустоун, відзначили вчені.

Паніка піднялася в соціальних мережах. Люди почали масово публікувати пости з можливими сценаріями, що відбувається. Жителів лякає зростаюче число землетрусів. Можливо, одного дня трапиться мегакатастрофа, яка спровокує справжній апокаліпсис у вигляді Єллоустоуна.

Геологи всіляко заспокоюють людей. Вони заявили, що немає ніякого зв’язку між сейсмічною активністю і вулканом. Подібна інформація особисто прозвучала з вуст Майкла Поланда, експерта з Геологічної служби, 8 липня. Землетруси можуть тільки спровокувати мікропоштовхи в районі вулкана, але не більше.

На заході США регулярно відбувалися і будуть відбуватися землетруси магнітудою понад 6 балів. Вони властиві місцевості, тому нічого дивного в тому, що відбувається немає. Близькість Єллоустоуна до епіцентру нещодавньої катастрофи можна ігнорувати.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ