Італійські вчені-дієтологи вважають, що вживання в їжу мурах, морських коників і цвіркунів захищає від раку.
Про це повідомляє журнал Frontiers in Nutrition.
Фахівці прийшли до такого висновку, провівши серію досліджень, результати яких показали високу концентрацію антиоксидантів в організмах комах.
Саме ці хімічні сполуки захищають організм від окислювального стресу і запобігають появі вільних радикалів. Як відомо, вільні радикали не тільки збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань, але і ушкоджують ДНК і оболонки клітин, викликаючи болі в суглобах, інфаркти і старіння шкіри.
“Більше двох мільярдів чоловік – чверть світового населення – регулярно поїдають комах. Решті доведеться намагатися це робити”, – заявив професор Мауро Серафіні, який очолив дослідження.
“Їстівні комахи є прекрасним джерелом білка, поліненасичених жирних кислот, мінералів, вітамінів і клітковини”, – запевнив Мауро Серафіні.
Також вчений передбачає, що через кілька десятиліть людство почне включати мурах і цвіркунів в свій щоденний раціон.