Як мурахи і цвіркуни можуть захистити людей від раку

Італійські вчені-дієтологи вважають, що вживання в їжу мурах, морських коників і цвіркунів захищає від раку.

Про це повідомляє журнал Frontiers in Nutrition.

Фахівці прийшли до такого висновку, провівши серію досліджень, результати яких показали високу концентрацію антиоксидантів в організмах комах.

Саме ці хімічні сполуки захищають організм від окислювального стресу і запобігають появі вільних радикалів. Як відомо, вільні радикали не тільки збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань, але і ушкоджують ДНК і оболонки клітин, викликаючи болі в суглобах, інфаркти і старіння шкіри.

“Більше двох мільярдів чоловік – чверть світового населення – регулярно поїдають комах. Решті доведеться намагатися це робити”, – заявив професор Мауро Серафіні, який очолив дослідження.

“Їстівні комахи є прекрасним джерелом білка, поліненасичених жирних кислот, мінералів, вітамінів і клітковини”, – запевнив Мауро Серафіні.

Також вчений передбачає, що через кілька десятиліть людство почне включати мурах і цвіркунів в свій щоденний раціон.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ