Гірше Фукусіми і Чорнобиля: вчені назвали найнебезпечніше місце на Землі

Експерти визначили місце, яке смертельне для людей навіть через 70 років. Причина цього – випробування ядерних боєголовок. Мова йде про Маршаллові острови, що знаходяться в Тихому океані.

Висновок було зроблено експертами з Колумбійського університету після того, як вони провели деякі аналізи грунту. Дослідження торкнулося 11 островів, на них було проаналізовано 38 зразків ґрунту. В результаті вчені констатували значне перевищення допустимої норми радіації. Були названі такі елементи, як америцій, цезій і кілька типів плутонію.

Максимально забруднене острів Бікіні, саме на нього Америка скидала ядерні бомби. Незважаючи на відсутність населення, влада повинна інформувати про загрозу жителів сусідніх країн.

Нагадаємо, протягом 50 років з 1946 року ряд країн (Велика Британія, США, Франція) проводив ядерні випробування в Тихому океані. У 1958 році на острові Рунит залишився величезний кратер від бомби під назвою «Кактус». Тривалий час він використовувався для зберігання різних радіоактивних відходів. Зараз кратер закрили куполом діаметром 115 м, його товщина склала 45 см. Час від часу на бетонному саркофазі роблять Селфі туристи, яких привозять на місце.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ