Землю накриє потужний метеоудар: вчені назвали точну дату

Початок осені для багатьох видасться не зовсім радісним. І справа не в новому навчальному році та закінченні довгоочікуваного літнього сезону, а в потужній геомагнітної бурі, яка розпочнеться 31 серпня. Триватиме явище до 2 вересня, передає Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця. Пік шторму припаде на 1 вересня.

Відзначається, що сила магнітної бурі буде не рекордною, проте достатньою, щоб вплинути на земні процеси. Так, явище стане причиною найяскравіших полярних сяйв, виходу з ладу деяких супутників і міграції певних видів тварин. Крім цього, проблеми будуть спостерігатися і у людей: в рази підвищиться стомлюваність, виникнуть сильні головні болі, з’явиться роздратування.

Сила магнітної бурі складе 5 балів з десяти. Показник не рекордний, але досить небезпечний. Схожа подія була зафіксована 6 серпня. Щоб захиститися в черговий раз від поганого настрою і не провокувати конфлікти з рідними, найкраще відкласти важку фізичну роботу і різні ділові зустрічі. Важливо добре висипатися і не їсти шкідливі продукти. Не завадять також легкі фізичні навантаження.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ