Вчені розповіли, скільки у людини повинно бути друзів

Вчені підкреслюють, що у багатьох є знайомі, з якими при зустрічі можна поговорити трохи про життя. Але, спілкуватися з ними на більш інтимні теми навіть в голову не приходить.

Також існують друзі, з якими пов’язують багато приємних спогадів, але ділиться чимось особистим з ними – вазагалі не виникає бажання.

Психологи відзначають, що наявність близьких друзів позбавляє від почуття самотності, з ними можна зустрітися в будь-який момент, говорити про все на світі. Зазвичай такі люди завжди будуть поруч в будь-якій життєвій ситуації.

Психологи проаналізували всі групи і дійшли до спільного висновку, що для щастя людині потрібно від 4-5 близьких друзів і 1-2 кращих товаришів.

У людини повинні бути не тільки гарні відносини зі своїми друзями, а й зі своєю другою половинкою. Бо часом вибудувати здорові і сприятливі відносини не завжди легко. Особливо, якщо люди зовсім різні за характером. Також негативно може впливати і робота, яка буде забирати надто багато часу і сил. Коли в парі все добре, то ніхто і не думає нічого змінювати. При цьому є довіра і повага в парі. Але іноді наступають великі розбіжності і в такому випадку може допомогти тільки консультація досвідченого психолога, який не раз стикався з такою проблемою і знає як її вирішити. Багато пар відмовляється від походу до психолога, аргументуючи це тим, що вони так прекрасно знають, як з цим впоратися. Але найчастіше це призводить тільки до розпаду пари і повного згасання почуттів.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ