Вчені назвали живих істот, здатних пережити будь-який апокаліпсис

Вчені, які займаються дослідженнями в області можливих сценаріїв апокаліпсису і розробкою стратегій для таких ситуацій, відзначають, що у людства поки не дуже високі шанси на виживання під час умовного «кінця світу». Зате на Землі є живі істоти, які з легкістю переживуть практично будь-які катаклізми.

Серед представників тваринного світу, здатних легко пережити знищення всього живого на планеті, називають тихоходок. Ці мікроскопічні безхребетні можуть виживати навіть в тих умовах, в яких немає шансів зберегти життя навіть в одноклітинних організмів. Безсмертними тихоходок почали називати після експерименту, проведеного в космосі, коли цих істот протягом 10 днів протримали в ящику, прикріпленому до обшивки супутника. Як виявилося, відсутність повітря, екстремальні температури, вакуум, потужне випромінювання сонця і радіація не нашкодили їм, тому майже всі вони повернулися на Землю живими.

У список істот, які збережуть свою популяцію навіть після глобальної катастрофи, називають також тарганів, які зуміли вижити навіть в трьохстах метрах від епіцентру вибуху атомної бомби в Хіросімі. Увійшли в цей перелік невибагливі істоти — губки, здатні виживати при наявності в складі води лише незначного обсягу органічних речовин.

Легко переживуть апокаліпсис і голі землекопи, які практично не відчувають болю, а разом з ними і мухи-дрозофіли з осами-наїзниками. Замикає список кращих «виживальників» лінгула, яка, як вважають учені, за 380 мільйонів років свого існування пережила вже не мало глобальних катастроф, цілком порівнянні за своїми масштабами з тим, що люди звикли називати апокаліпсисом.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ