П’ятьом звільненим українським політв’язням придбали квартири

П’ятьом звільненим українським політв’язням Кремля придбали квартири у Києві. Так, житло придбали Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Володимиру Балуху, Артуру Панову та Олексію Сизоновичу.

Повідомляється, що придбані в будинках не старіше 2004 року квартири готові для проживання, за інформацією пресслужби фонду Віктора Пінчука.

«Власники житла обирали квартири із декількох запропонованих варіантів у районах Києва, які були визначені ними як пріоритетні», — йдеться в повідомленні.

7 вересня відбувся великий обмін полонених, з російського полону повернулися 35 українців. Серед них — 24 моряки, яких РФ захопила в Керченській протоці, режисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Павло Гриб та інші, чиї прізвища кілька років поспіль звучали майже на всіх міжнародних зустрічах як прізвища політв’язнів.

Однак, попри масштабний обмін, за даними українського омбудсмена Людмили Денісової, у Росії та на окупованих нею територіях залишаються за ґратами щонайменше 115 українців. Зокрема — кримський активіст Олексій Чирній, засуджений у справі так званих «українських диверсантів» Андрій Захтей, обвинувачений у шпигунстві Валентин Виговський. Також російська влада не припиняє переслідування кримських татар, на непідконтрольних територіях Донбасу утримують ще 227 українців.

Раніше зазначалося, що чотирьом кримським політв’язням, які після обміну полоненими повернулися в Україну з російських в’язниць, держава обіцяє надати безкоштовне житло в Києві.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ