У Нігерії впав метеорит. Після вибуху утворилася величезна воронка

Експерти підтверджують припущення, що потужний вибух з подальшим утворенням величезної воронки в населеному пункті Акура (Нігерія) був викликаний падінням метеорита.

Вранці 28 березня потужний вибух прогримів в передмісті міста Акура, столиці Південного нігерійського штату Ондо.

За даними нігерійських джерел, вибух зруйнував дорогу Акура-ОВО і завдав серйозної шкоди десяткам будинків, від 50 до 100, а також школі та церквам.

Цікаво, що спочатку влада заперечувала падіння метеорита і стверджувала, що провиною всьому вибух вантажівки з вибухівкою, яку перевозили в сусідній штат. Губернатор штату Ондо Ротімі Акередолу заявив, що вибух був нещасним випадком. Потім версія змінилася і вантажівка вже не просто перевозила вибухівку, а це нібито був терористичний акт. Але тепер команда експертів і вчених, прийшла до висновку, що все, що відбулося, було падінням великого метеорита.

Вибух, який потряс Акуру, столицю штату Ондо, в суботу, був викликаний гігантським космічним каменем, розповіла команда експертів.

Експерти на чолі з Адепелумі Адекунле, професором геофізики і сейсмотехніки в Університеті Обафемі Аволово, сказали, що метеорит увійшов в атмосферу нашої планети під “кутом 43 градусів”.

На місці вибуху не було виявлено ніяких слідів уламків транспортних засобів, залишків тіл або наявності ознак вибухових речовин, а всередині воронки були виявлені “незвичайні камені і дивні металеві предмети”.

Його звіт свідчив: “моя дослідницька група провела детальний аналіз місця удару. Був виявлений цілий ударний кратер діаметром 21 м і глибиною 7,8 м, що свідчить про природне явище.

– Було виявлено, що вода сочиться з країв кратера. Були проведені попередні натурні дослідження вібрації, шуму, сейсмічності, аналіз води, радіоактивності, гірських порід і грунту.

– Наші висновки свідчать про те, що вплив вибуху охоплює радіус 1 км від околиць кратера. Ніяких ознак пожежі або горіння чого-небудь не було виявлено в околицях ”

“Ніяких ознак радіоактивного випромінювання в межах кратера і в безпосередній близькості від нього виявлено не було. Польові дані вказують на висновок про те, що метеорит з пояса астероїдів, рухався з великою швидкістю з космосу, і впав під кутом 43 градуса в південно-західній частині країни ”

Місцеве джерело повідомило, що після інциденту ніхто не пропав безвісти і ніхто не загинув. Найцікавіше в звіті це згадка про те, що всередині кратера були виявлені “незвичайні камені і дивні металеві предмети”. Так, що ж насправді впало в Нігерії – метеорит або НЛО?





ІНШІ НОВИНИ