Лікарі пояснили, чому з’являється неприємний запах поту

Неприємний запах поту може з’являтися з різних причин. Крім зовнішніх, наприклад, одяг з “дихаючих” тканин, є ще й внутрішні. В такому випадку різкий запах – симптом, який може вказувати на проблеми зі здоров’ям. Організм не справляється з виведенням токсинів і придушенням умовно-патогенної флори.

Гормональний збій

На шкірі розмножуються бактерії. Відходи їх життєдіяльності володіють неприємним запахом. Чим більше бактерій, тим сильніший запах. Їх кількість залежить від гормонального балансу організму. Цим пояснюється те, що запах поту у чоловіків сильніший, ніж у жінок: справа в різному співвідношенні андрогенів, прогестерону і естрогену.

Проблеми з шлунково-кишковим трактом

Ще одна причина появи неприємного запаху поту – захворювання шлунково-кишкового тракту. Наприклад, гастрит, дисбактеріоз кишечника та інші. Різкий запах також може бути наслідком поганого раціону. Наприклад, до таких наслідків призводить надмірне вживання смаженої та копченої їжі, рафінованих вуглеводів.

Алкоголь

Якщо сильно перебрати з алкоголем, крім перегару і поганого самопочуття, часто з’являється різкий запах поту. Після вживання спиртного організм намагається якомога швидше вивести етанол. Один із способів – через пори шкіри. Оцтова кислота, яка є продуктом розпаду, при випаровуванні має неприємний запах.

Крім того, піт, що погано пахне, може виділятися через прийом деяких ліків, ожиріння, цукровий діабет або хронічний стрес.





ІНШІ НОВИНИ