Метеорологи оновили рекорд найнижчих температур в Північній півкулі

Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) оновила рекорд для найнижчих температур в Північній півкулі, йдеться в заяві організації, поширеній у вівторок.

Як зазначається, ВМО визнала температуру -69,6 ° C на автоматичній метеостанції в Гренландії 22 грудня 1991 року найбільш низькою з будь-коли зафіксованих в Північній півкулі.

Запис виявили після майже 30 років досліджень в Архіві погодних і кліматичних екстремальних явищ ВМО. Нові дані змінюють рейтинг найнижчих температур для Північної півкулі, перемістивши на друге місце значення в -67,8 ° C, зафіксоване на російському об’єкті в Верхоянську в лютому 1892 року і в Оймяконі в січні 1933 року.

Найхолодніший в світі температурний рекорд залишається за Південною півкулею, де на висотної метеостанції “Схід” в Антарктиді 21 липня 1983 року було зафіксовано -89,2 ° C.

В Архіві погодних і кліматичних екстремальних явищ ВМО містяться записи про найвищі і найнижчі температури в світі, про кількість опадів, про найтриваліші періоди посухи, про максимальні пориви вітру, про найдовший спалах блискавки і смертельні випадки, пов’язані з погодою.





ІНШІ НОВИНИ